Forhindrede røveri i Skårup og blev udråbt som helt: Det hele var løgn

Skrevet af Michael Lauritsen

|

28/02/2013

Dagens topnyheder

En 35-årig mand har i dag indrømmet, at det var opdigt, da han i slutningen af januar fortalte både politiet og omverdenen, hvordan han jog to mulige gerningsmænd på flugt.

Det oplyser Fyns Politi.

Det var mandag den 28. januar ved middagstid, Fyns Politi modtog anmeldelsen fra den 35-årige mand om et muligt røveri enten mod Svendborg Sparekasse på Stationsvej eller mod den nærliggende Brugs på Østre Stationsvej i Skårup på Fyn.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Anmelderen fortalte dengang, at han havde fået mistanke til en person, der iførte sig en elefanthue og derefter gik i retning mod enten sparekassen eller Brugsen.

Den 35-årige mand fortalte også, at havde råbt til manden med elefanthuen, som efterfølgende forsøgte at stikke af.

Anmelderen forklarede også, hvordan det var lykkedes for ham at indhente den påståede røver på et nærliggende stisystem.

Derefter skulle der angiveligt være opstået tumult mellem de to. Umiddelbart efter skulle endnu en gerningsmand være ankommet til stedet, som, ifølge anmelderen, sparkede ham i ansigtet, hvorefter de to mænd stak af.

Sagen vakte dengang en del opsigt og var meget omtalt i medierne. Anmelderen modtog også en dusør for sin indsats.

Men politiet har nu efterforsket sagen yderligere. Det gælder blandt andet  nogle af anmelderens udtaleser til pressen, ligesom politiet på baggrund af presseomtalen har modtaget henvendelser fra offentligheden.

Resultatet af efterforskningen har ført til, at den 35-årige mand i dag er blevet sigtet for falsk anmeldelse. Han har over for politiet erkendt, at anmeldelsen var falsk.

- Det er selvfølgelig en rigtig ærgerlig sag, fordi manden jo er blevet hædret for en indsats, der nu er sået alvorlig tvivl om. Men det vigtigste er, at sandheden kommer frem – også for de beboere og ansatte, der måske har været nervøse for, om de to påståede gerningsmænd pludselig kunne dukke op igen, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe.

Af hensyn til den videre efterforskning i sagen vil politiet ikke sige noget om, hvilke konkrete forhold, der førte til sigtelsen for falsk anmeldelse.