Forlænget halloween-sæson skal lokke svenskere i Tivoli

Efterårsturister i København får nu større mulighed for at opleve græskar, gys og glæde i Tivoli.

Forlystelsesparken forlænger nemlig halloween-sæsonen med en uge, så den i alt varer tre uger. Det, håber forlystelsesparken, kan få flere svenskere til at tage turen over Øresund.

- I halloween-sæsonen er der rigtig mange gæster dag efter dag. Det går ikke op og ned på samme måde, som det gør i sommersæsonen, og vi mener, der må være endnu flere, som har lyst til at komme forbi, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør fra Brand og Kommunikation i Tivoli.

- Derfor ser vi et stort potentiale i at udvide efterårssæsonen til tre uger. På den måde rammer vi også den svenske efterårsferie i uge 44, siger hun til Ritzau.

Og der er et marked for at få endnu flere svenske turister til den danske hovedstad. Det siger VisitDenmarks markedschef i Sverige, Peter Krusborg.

- Det er et strategisk og klogt træk, at Tivoli forlænger sin Halloween-sæson til tre uger.

- Den gennemsnitlige svensker tog på hele to udlandsrejser i 2013, og med Tivolis sæsonudvidelse er jeg ikke i tvivl om, at endnu flere svenskere beslutter sig for at besøge Danmark i efteråret, siger han i en pressemeddelelse fra Tivoli.

Ud over længere åbningstider håber Tivoli også at ramme en bredere målgruppe med mere "hyggelig uhygge".

- Da vi begyndte med halloween, var det meget en børnefamilie-ting. Der har vi de senere år forsøgt os med lidt mere uhygge om aftenen, og på det områder giver vi den yderligere gas i år, siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Tivoli lukker ned for sommersæsonen 21. september, men åbner til halloween i perioden 10. oktober til 2. november.

Lukkeperioden bruger Tivoli på at lave en ny scenografi i haven med andre farver, planter og udsmykninger. Det indebærer blandt andet over 20.000 græskar, der bliver placeret rundt i hele parken.

I 2012 og 2013 var der hvert år over 400.000 gæster til halloween i Tivoli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip