Forlag: Rune T. Kidde var ekstremt omhyggelig

Forfatteren Rune Torstein Kidde, der døde natten mellem søndag og mandag, kunne lege med ordene, så der blev skabt nye vinkler på en række kendte børneeventyr.

Det mener direktøren på forlaget Modtryk, Ilse Nørr, som udgav hans bøger.

- Han var ekstremt omhyggelig med sit sprog. Han kunne noget med de enkelte ord, så de blev vendt en tak og brugt anderledes end forventet. Det kunne få os til at grine, men det satte også tanker i gang hos os.

- Han var ideel til at vende tingene på hovedet og skabe nogle nye indfaldsvinkler og sætte positive fantasier i gang. Det har været gennemgående i alle de ting, han har lavet, siger Ilse Nørr til Ritzau.

Hun fortæller også, at der aldrig var fejl i de produkter, som han afleverede, fordi det var så gennemarbejdet.

Forfatteren var meget kendt for bogserien "Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr", hvor han gendigtede klassiske eventyr med nye titler.

Det mundede blandt andet ud i eventyrene "Den lilla møghætte og pulven", "De tre dumme svin" og "Klaskepot".

- Nogle tror, han ikke kunne lide de klassiske eventyr, men faktisk er det omvendt. De ækle æventyr er fortalt med meget stor kærlighed til de gamle eventyr, som han har moderniseret og givet nye problematikker.

- Han brugte aldrig satire og ironi. Det var han meget imod. Han udtalte på et tidspunkt, at satire og ironi ofte blev brugt som et våben, men den humor, han brugte, var fuld af kærlighed, siger Ilse Nørr.

Den autodidakte forfatter og fortæller har blandt andet også udgivet CD'er, og tegneseriealbums, ligesom han var med til at skrive musicalen "Den lilla møghætte og pulven", der stadig kører i Holbæk Teater.

Rune Torstein Kidde blev 56 år gammel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip