Forløsning til Cavendish - Froome tilbage i gult

Endelig var der forløsning til Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step).

Fredag kunne "Cav" således juble, da han vandt 7. etape i Tour de France efter at have spurtbesejret sine konkurrenter.

Mark Cavendish kom først over målstregen foran André Greipel (Lotto Soudal) med Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) på tredjepladsen.

Cavendish vandt fredag sin 26. etapesejr i Touren i alt, og med sejren er Mark Cavendish nu alene på tredjepladsen over flest etapesejre i løbet nogensinde.

Fredag blev en noget mere rolig dag på kontoret for rytterne end torsdag. Og Chris Froome (Sky) overtog den gule førertrøje, da den var ledig efter Tony Martins (Etixx-Quick-Step) exit.

Froome var 12 sekunder efter Tony Martin efter torsdagens højdramatiske 6. etape, hvor Tony Martin styrtede i gult.

Fredag skulle rytterne fredag tilbagelægge 190,5 kilometer fra Vivarot til Fougères, men det var uden Tony Martin i feltet, da tyskeren brækkede kravebenet og senere torsdag måtte forlade Touren.

Det betød umiddelbart, at Froome stod til at køre i den gule trøje fra etapens start, men den internationale cykelunion (UCI) besluttede, at etapen skulle gennemføres uden en rytter i trøjen, da Tony Martin teknisk set stadig førte løbet.

I feltet er det dog også normalt, at den næstbedste rytter i respekt undlader at køre i den gule trøje i den slags situationer.

Ud over Tony Martins farvel til løbet, så valgte også Gregory Henderson (Lotto Soudal) at udgå før 7. etape, da rytteren fra New Zealand i et par dage har kørt rundt med et brækket ribben efter sit styrt på mandagens 3. etape.

Dermed er i alt 12 ryttere ude af Touren, siden starten gik i lørdags.

Vejret var godt fredag, og etapen var sidste mulighed for sprinterne, da den næste deciderede sprintermulighed først ligger på 15. etape. Etapen udspillede sig også som en klassisk sprinteretape.

Fem ryttere var længe i udbrud. Det var Kristijan Durasek (Lampre), Luis Angel Maté (Cofidis), Anthony Delaplace og Brice Feillu (Bretagne-Séché) og den prikkede bjergtrøje Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka).

Teklehaimanot lod sig falde tilbage i feltet, mens de sidste fire ryttere i udbruddet havde 31 sekunder med 27 kilometer igen, og alt var samlet med 11 kilometer tilbage.

Med Lotto Soudal, Tinkoff-Saxo, BMC, Movistar og Sky i front var der dækket op til det forventede sprinteropgør, og det hele endte uden styrt.

Etixx-Quick-Step fik dermed både forløsning for Mark Cavendishs frustrationer samt et plaster på såret efter Tony Martins triste skæbne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip