Formand: Det skal være attraktivt at ansætte flygtninge

Når landets virksomheder skal tage stilling til, hvem de har lyst til at ansætte, falder valget oftere på danske kontanthjælpsmodtagere end på flygtninge og indvandrere.

Ifølge landsformand og socialdirektør for Foreningen af Socialchefer, Helle Linnet, er det vigtigt, at det kan betale sig for virksomhederne at vælge de flygtninge og indvandrere, der står klar til at komme i job.

- Virksomhederne kigger jo også på, hvem der er størst mulighed for at fastansætte efter et praktikophold og dermed også få i et endeligt job, siger hun.

Ikke alle jobklare flygtninge og indvandrere har de nødvendige færdigheder for at kunne klare sig på det danske jobmarked, oplyser Helle Linnet.

- Nogle af dem er meget traumatiserede, og nogle af dem kommer fra en meget ringe uddannelsesbaggrund og har problemer med at lære dansk. Det er noget, vi er opmærksomme på, men dermed ikke sagt, at vi ikke kan blive bedre, siger hun.

- Vi vil meget gerne gøre endnu mere for den gruppe, og vi er også allerede meget målrettede. Vi skal være tidligt ude med sproguddannelse og sørge for, at de har en god kulturforståelse.

Ifølge nye tal fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg får kun 45 procent af landets jobklare flygtninge og indvandrere en virksomhedsrettet indsats. Det betyder, at de på forskellige måder bliver hjulpet til at komme i arbejde.

Til gengæld er tallet for danske kontanthjælpsmodtagere oppe på 77 procent.

- Vi skal sikre, at flygtninge og indvandrere er på nogle forløb, hvor de kan begå sig, så vi også giver virksomhederne lyst til at prøve at ansætte dem og får en god erfaring med det, siger Helle Linnet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip