Formand: Gade har været meget ude af huset

Det er interne uenigheder om organisationen i Landbrug og Fødevarer, der har fået Søren Gade til at forlade brancheforeningen.

Det forklarer formand Martin Merrild, som begræder den tidligere forsvarsministers exit.

- Søren har været meget ude af huset, og vi har følt, at vi var nødt til at kompensere, så vi havde kraft til at løse de daglige problemer, der var i huset.

- Det har vi arbejdet med et stykke tid og lagt op til, at vi skulle finde en fælles løsning, og den løsning, det endte med, syntes Søren så ikke om, forklarer han til Ritzau.

Spørgsmål: Så Søren Gades engagement i samfundet har betydet, at der har manglet ledelse indadtil i organisationen?

- Du får ikke mig til at sige, at der har manglet noget.

- Jeg siger bare, det er helt naturligt, at når man er så aktiv og har været så meget til rådighed, så er der er et vist antal timer i døgnet, og det vil sige, at der er nogle timer, hvor det simpelthen ikke har slået til, siger formanden.

Han understreger, at Gades offentlige profil har været et ønske fra organisationen.

- Det har været fuldstændig bevidst fra vores side. Vi har ønsket, at Søren var ude, og vi har bedt ham om det, og der er ingen som helst uoverensstemmelse i det.

- Vi har kunnet se, hvad Søren har betydet for vores placering i det danske samfund, og det har vi ønsket, forklarer Martin Merrild.

Spørgsmål: Hvis I ikke har været utilfredse, hvorfor laver I så en løsning, som ender med at han går sin vej?

- Sådan går det en gang imellem. Vi har prøvet os frem og til sidst måtte vi desværre konstatere, at det som vi synes var nødvendigt, kunne vi ikke blive enige om.

Spørgsmål: Har I taget ham nok med på råd i processen, når det ender sådan her?

- Det kan du stille 10 spørgsmål om. Jeg er ked af, at det er endt sådan har, for vi har været rigtig glade for Søren.

- Vi har selv bedt ham om at være meget udadvendt, men vi har også en kompliceret organisation, som kræver meget bevågenhed i det daglige, og det har simpelthen været svært at forene, konstaterer Martin Merrild.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip