Formand: Gades Venstre-flirt har ikke været et problem

Det er ikke Søren Gades flirt med et comeback til Venstre tilbage i forsommeren, der nu har ført til et brud mellem den tidligere forsvarsminister og Landbrug og Fødevarer, hvor han var ansat som administrerende direktør.

Det fastslår organisationens formand, Martin Merrild, over for Ritzau.

- Vi har ansat Søren som en person, der var politisk engageret. Det gik vi efter, og det har vi brugt, forklarer han og uddyber:

- At Søren blev bragt i spil af andre i forbindelse med den situation, der opstod i Venstre, det er det, der kan ske, når man har en person, som der er stærkt politisk fokus på.

Søren Gade blev i starten af juni pludselig nævnt som en mulig kandidat til formandsposten i Venstre, som pludselig så ud til at blive ledig grundet intern kritik af Lars Løkke Rasmussens forvaltning af partiets midler.

Siden forklarede Søren Gade til Børsen, at han fik et tilbud, som han overvejede, men at han så flere minusser end plusser ved muligheden.

Som bekendt endte balladen med, at Lars Løkke Rasmussen blev siddende som formand, og onsdag har Landbrug og Fødevarer så meddelt, at Søren Gade stopper som direktør efter uenighed om den interne organisation.

Spørgsmål: Er der nogen sammenhæng mellem det der skete i forsommeren, og beslutningen om at ændre i organisationen?

- Overhovedet ikke, forsikrer Martin Merrild.

- Det er klart for enhver, at Søren er et politisk menneske, der er dybt engageret og interesseret i politik, og derfor var der også nogle, der fik hvirvlet ham ind i situationen i Venstre.

- Det er det, man risikerer, når man gerne ville nogen ansat i sin organisation, som er tæt på det politiske system, siger formanden.

Spørgsmål: Har det været et problem for jer?

- Det har vi taget med som følgevirkning af, at vi vil have en person, der har de interesser, og det har vi forholdt os til og sagt, at det er det, der følger med, forklarer Martin Merrild.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip