Formand øger støtte til Brøndby: Finansierer to handler

Brøndbys bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, har torsdag valgt at understrege og udbygge sin støtte til klubben via en finansiering af to spillere. Det koster Jan Bech Andersen 12 millioner kroner.

Det drejer sig om Fredrik Semb og Elbasan Rashani, som Brøndby tidligere på sommeren hentede i norsk fodbold.

- Jeg har efterhånden sagt en del gange, at jeg har Brøndby i hjertet. Det var en af de tungeste årsager til, at jeg gik ind som investor i klubben, og det er også årsagen til, at jeg nu har valgt at finansiere de to transfers.

- Når klubben først er inde under huden på én, så er man "ramt". Det tror jeg, at mange andre end jeg kender til, siger Jan Bech Andersen til klubbens hjemmeside.

Formanden ejer 27 procent af aktierne i Brøndby. Semb og Rashani blev henholdsvis den 30. juni og 24. juli hentet til Vestegnen fra den norske klub Odd BK.

Hovedelementerne i aftalen betyder, at Brøndby ejer 100 procent af kontraktrettighederne til spillerne og har fuld råderet over dem.

Desuden vil en efterfølgende gevinst ved salg af spillerne alene tilfalde Brøndby, mens et eventuelt tab ved salg af spillerne påhviler Jan Bech Andersen.

Det beløb, som Jan Bech Andersen stiller til rådighed for Brøndby i spillernes kontraktperiode, forrentes af Brøndby med fem procent til Jan Bech Andersen.

- Ingen skal være i tvivl om, at jeg vil Brøndby det bedste, og at jeg ikke har intentioner om at tjene store penge på transferfinansieringen.

- Vi ønsker at undgå myter, og derfor er vi helt tydelige omkring konstruktionen og finansieringen. Modellen bliver lagt åbent frem.

- Jeg har betinget mig, at det skal være en særdeles fordelagtig aftale for Brøndby, og der må på intet tidspunkt opstå tvivl om min rolle eller motiver.

- Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe og på denne måde give klubben og virksomheden et skub i den rigtige retning, siger Jan Bech Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip