Formel 1-boss benægter korruption

Formel 1-bossen Bernie Ecclestone mener, at han er uskyldig i alle anklager om bestikkelse og korruption. Det gjorde han klart, da retssagen mod ham blev indledt i München torsdag.

Den 83-årige Ecclestone er tiltalt for at have bestukket en tysk bankansat med rundt regnet 237 millioner kroner i forbindelse med salget af Formel 1 til selskabet CVC.

Anklagemyndigheden i München mener, at Ecclestone ved at sælge aktieposten til CVC kunne sikre, at han fortsat ville være den, som styrer Formel 1.

Hvis Bernie Ecclestone bliver fundet skyldig, risikerer han op til 10 års fængsel, men han indledte på vanlig vis, velklædt og i sikker stil:

- Jeg er selvsikker. Solen skinner, lød hans melding.

Hans advokat Sven Thomas benægtede anklagerne og kaldte dem fejlagtige, misvisende og ubegrundede.

Den tyske bankmand Gerhard Gribkowsky blev i 2012 idømt otte år og seks måneders fængsel for korruption og skatteunddragelse.

Ecclestone har erkendt, at han har betalt tyskeren penge, men kun et beløb svarende til 54 millioner kroner. Og kun fordi tyskeren afpressede ham ved at true med at udlevere falske skatteoplysninger om ham.

CVC ejer fortsat den største aktiepost i Formel 1. CVC's bestyrelsesformand Donald Mackenzie har tidligere udtalt, at Bernie Ecclestone bliver fyret, hvis han bliver kendt skyldig.

Retten bliver genoptaget den 2. maj. Den forventes at vare til 16. september.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip