Formel 1-boss tager ansvar for pengeproblemer

Flere Formel 1-teams har problemer med at få økonomien til at hænge sammen i denne sæson, og to af dem, Marussia og Caterham, er slet ikke med ved grandprixet i USA i denne weekend.

Formel 1-chefen Bernie Ecclestone tager gerne lidt af ansvaret for, at det er gået sådan, men i forbindelse med grandprixet i Austin siger han også, at han ikke ved, hvordan han skal løse problemerne.

- Der er for mange penge, som bliver dårligt fordelt. Det er sandsynligvis min skyld, siger Bernie Ecclestone ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Som med mange andre aftaler, folk laver, kan de virke smarte på det tidspunkt, hvor de bliver indgået. Jeg ved godt, hvad der er galt, men jeg ved ikke, hvordan jeg fixer det, siger han videre.

De enkelte teams har individuelle aftaler, når det handler om, hvor mange penge de får ind fra Formel 1-organisationen. Det betyder, at der er meget stor forskel på, hvad teams som Ferrari, McLaren, Red Bull og Mercedes får i forhold til de små teams.

Det koster i omegnen af 550 millioner kroner at drive et gennemsnitligt Formel 1-team, og derfor har de små teams hele tiden problemer med at få enderne til at mødes.

Ecclestone siger, at Formel 1's største ejer, CVC, vil overveje at hive færre penge ud af sporten, hvis de store teams også gerne vil ændre på fordelingerne, men det er ikke sandsynligt.

- Jeg ville gerne sætte de beløb sammen, og fordele dem mellem de tre eller fire hold, som er i problemer. Men der vil ikke være et eneste team, som synes, at det er en god idé. siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip