Formel 1: Hamilton brager ind i barrieren

Det blev en kort optræden for Mercedes-køreren Lewis Hamilton, som kørte af banen i begyndelsen af lørdagens kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Tyskland.

På den berømte Hockenheim-bane skete der noget mærkeligt med Mercedes-bilens venstre forhjul, som så ud til at blokere midt i et sving.

Hamilton mistede derefter kontrollen med bilen i høj fart, og han snurrede rundt en hel omgang og buldrede ind i barrieren med forenden, som blev smadret ved sammenstødet.

- Jeg er ok. Noget ramte bremsen. Bremsen svigtede, forklarede en noget rystet Hamilton over bilens radio, hvor han lød, som om han havde mistet pusten.

Senere blev det meldt ud, at det var den højre bremseskive, der kollapsede for Mercedes-bilen, så venstre forhjul bremsede, som det skulle, mens højre forhjul ikke bremsede.

Uheldet skete i den første fase af kvalifikationen - den såkaldte Q1 - og Hamilton havde lige kørt en kanontid, så han endte med at komme med videre til anden fase i 12.-bedste tid.

Hamilton slog sig ikke alvorligt, men englænderen var ikke i stand til at fortsætte og blev beordret til et grundigt lægetjek. Han begynder søndagens grandprix som nummer 15.

McLaren-køreren Kevin Magnussen satte den femtebedste tid og havde ingen problemer med at nå frem til anden fase af kvalifikationen, Q2, som de 16 bedste kørere nåede videre til.

I Q2 gik det lige så godt for Magnussen, og det var der også behov for, da kun de 10 bedste gik videre til den tredje og afgørende kvalifikationsfase.

Magnussens holdkammerat Jenson Button klarede ikke at nå frem til Q3 og må begynde søndagens grandprix som nummer 11.

Magnussen opnåede på fornem vis den fjerdebedste tid i Q3, og dermed begynder han som firer i anden startrække - lige ved siden af Williams-køreren Felipe Massa.

Hamiltons Mercedes-makker Nico Rosberg begynder i pole position efter endnu en magtdemonstration. Tyskeren kørte en superomgang i tiden 1.16,540 minutter.

I den samlede stilling fører Rosberg med 165 point, mens Hamilton har 161 point. Magnussen er nier med 35 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip