Formel 1: Hamilton er chokeret over ordre fra sit hold

Lewis Hamilton (Mercedes) var søndag i chok, da den britiske Formel 1-stjerne pludselig blev bedt om at lade holdkammeraten Nico Rosberg overhale ham i forbindelse med det ungarske grandprix i Budapest.

Ordren fra Mercedes-holdet kom på et tidspunkt, hvor Hamilton jagtede Fernando Alonso (Ferrari) og den senere vinder Daniel Ricciardo (Red Bull).

Rosberg kørte på en blødere dæktype og havde mere fart end Hamilton, men briten ville ikke give plads, da han efter 47 og igen efter 52 af de i alt 70 omgange på Hungaroring blev bedt om at lukke tyskeren forbi.

En af Mercedes-holdets bevæggrunde for at give den kontroversielle melding var angiveligt, at de to kørere var på to forskellige pitstop-strategier. Hamilton havde taget sit sidste pitstop, mens Rosberg skulle i pit en gang mere.

- Vi deltager i det samme ræs og bare fordi, at han skulle i pit en gang mere, så betyder det ikke, at jeg ikke er med i det samme løb.

- Hvis jeg lod ham komme forbi, så kunne han trække fra mig og jagte mig igen senere.

- Jeg var meget chokeret over, at holdet ville bede mig om det. Han var ikke tæt nok på mig til at overhale, og jeg ville ikke lette på pedalen og tabe tid til Fernando og Daniel, så det var lidt mærkeligt, siger Lewis Hamilton.

Den højspændte situation stod på over otte omgange, inden Rosberg kørte i pit for at skifte dæk.

Daniel Ricciardo endte som vinder af det ungarske grandprix med Fernando Alonso bag sig. Hamilton blev treer, mens Rosberg tog sig af fjerdepladsen. Danske Kevin Magnussen (McLaren) blev nummer 12.

Nico Rosberg topper VM-stillingen foran Hamilton, mens Ricciardo er langt efter på tredjepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip