Formel 1-hold får forbud mod kodede beskeder

Formel 1-kørerne skal blive bedre til at klare sig selv, hvis de vil vinde. Det må ikke være teamet bag køreren, som i baggrunden står bag alt, hvad han gør.

Sådan er budskabet i hvert fald i en regelændring, som træder i kraft allerede fra den kommende weekends grandprix i Singapore.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den første besked om regelændringerne modtog Formel 1-holdene i hovedtræk i sidste uge. Mandag fik de beskeden mere uddybet.

Alle beskeder, der virker som om, at de er en kode, er forbudt. Holdene må heller ikke bruge skilte med kodede budskaber.

De må heller ikke besvare tekniske spørgsmål fra køreren, som hvis han over radioen spørg om, hvorvidt han gør dit eller dat på den rigtige måde, eller om hvor meget han bør spare på sin benzin.

De må til gengæld gerne bekræfte, at en besked fra køreren er blevet hørt. De må også gerne fortælle ham om tidsforskelle til andre kørere, og dækvalg.

De må også gerne give køreren information om, hvilken strategi konkurrenten tilsyneladende har.

Formel 1-organisationen har først og fremmest følt, at kørerne fik for meget hjælp fra holdet i pitten og fra ingeniørerne.

- Dette er en indviklet og kontroversiel beslutning, som kommer til at kræve en markant indsats fra hvert enkelt hold for at forstå, hvordan vi bedst arbejder med den, siger chefen for Mercedes-teamet, Toto Wolff.

Fansene vil i fremtiden opleve mindre kommunikation mellem kørere og pit. Kritikere frygter, at det vil gå ud over sikkerheden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip