Formel 1-kører skælder ud på kollega efter ulykke

Formel 1-køreren Sergio Perez (Force India) havde hele skylden, da han og Felipe Massa (Williams) stødte sammen med næsten 300 kilometer i timen i Montreals grandprix søndag aften.

Perez fik en straf på fem startpladser i næste grand prix i begyndelsen af juli, og det er Massa stærkt utilfreds med. Og han er endnu mere utilfreds med, at Sergio Perez kørte farligt og var årsag til ulykken, som skete på sidste omgang i Montreal.

Massa forsøgte at overhale Perez i kampen om fjerdepladsen, da kørerne nærmede sig et sving. Men Perez skiftede bane, så de kørte sammen.

- Vi har haft den regel i en årrække, at når en bil er på siden af den anden, må den anden ikke længere flytte sig. Han flyttede sig og vi ramte hinanden. Det er farligt. Jeg mener ikke, at fem startpladser er straf nok. Han var farlig. Vi kunne også have ramt Sebastian Vettel, siger Massa.

Sebastian Vettel lå lige bag de to, og undgik kun med nød og næppe at ramme dem.

Både Sergio Perez og Felipe Massa kunne selv forlade deres biler, men fordi de havde ramt barrieren så kraftigt - en trykpåvirkning på 27G - skulle de på hospitalet for at blive tjekket. Her havde Massa også taget en "kammeratlig" samtale med kollegaen:

- Jeg var så skuffet over ham. Jeg sagde, at han er nødt til at lære det. Jeg ville gerne have ham til at sætte sig i mit sted, for jeg forulykkede ret slemt, og hvis jeg skal være helt ærlig, troede jeg, at det ville komme til at gøre meget ondt. Det er ikke første gang. Han har gjort det mange gange før.

Skal man tro Felipe Massa, talte han for døve ører overfor mexicaneren.

- Han sagde ingenting. Han vendte bare rundt og gik sin vej. Jeg håber, at han tager ved lære.

Til pressen havde Sergio Perez forinden forklaret, at han havde lidt mekaniske problemer med sin bil mod slutningen af løbet, og at han kørte for at forsvare sin position, da han pludselig blev ramt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip