Formel 1-kører vinder Le Mans

Audi har siddet på tronen i Le Mans i mange år, men i 2015-udgaven af løbet var det Porsche, der kunne juble over at sætte sig på tronen.

Porsche 19-bilen med blandt andre den tyske Formel 1-kører Niko Hülkenberg vandt således i den store klasse - LM P1, da 24-timers-løbet blev afblæst søndag klokken 15.

Her lå Porsche 19 og Hülkenberg i spidsen og jublen kunne bryde ud i Porsche-garagen samt hos de to øvrige kørere Earl Bamber og Nick Tandy.

Vinderbilen havde én omgang ned til kollegerne i Porsche 17, hvilket fuldendte dominansen, mens Audi 7 fulgte efter og i år måtte tage til takke med en tredjeplads to omgange efter.

Trods ihærdigt arbejde i de sidste timer lykkedes det ikke Aston Martin 95 med den rene danske besætning i LM GTE Pro-klassen at sikre sig en podieplads.

Trioen med Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard tog ellers føringen i klassen i første time af løbet, men oplevede siden problemer med servostyringen lørdag aften.

Det betød, at bilen måtte holde over 30 minutter i pitten, og at man dermed røg fem omgange tilbage. Havde det ikke været for dette uheld, ville dansker-bilen sandsynligvis have været med helt fremme

Aston Martin-bilen sluttede således på fjerdepladsen 1 minut og 18 sekunder fra en tredjeplads.

I samme klasse sluttede Michael Christensen på femtepladsen i sin Porsche sammen med Jörg Bergmeister og Richard Lietz.

Danske David Heinemeier Hansson deltog i LM P2-klassen i en Ligier, men danskerens bil sluttede mange omgange efter vinderen på syvendepladsen.

I LM GTE Am-klassen sluttede danske Kristian Poulsen langt nede i sin Corvette.

Det var første Le Mans i næsten to årtier uden danske Tom Kristensen, der med sine sammenlagt ni sejre har siddet tungt på Le Mans-tronen og gjort det franske racerløb til noget helt særligt i Danmark.

Den 47-årige dansker valgte at indstille karrieren i fjor.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip