Formel 1-kører vinder Le Mans

14/06/2015

Audi har siddet på tronen i Le Mans i mange år, men i 2015-udgaven af løbet var det Porsche, der kunne juble over at sætte sig på tronen.

Porsche 19-bilen med blandt andre den tyske Formel 1-kører Niko Hülkenberg vandt således i den store klasse - LM P1, da 24-timers-løbet blev afblæst søndag klokken 15.

Her lå Porsche 19 og Hülkenberg i spidsen og jublen kunne bryde ud i Porsche-garagen samt hos de to øvrige kørere Earl Bamber og Nick Tandy.

Vinderbilen havde én omgang ned til kollegerne i Porsche 17, hvilket fuldendte dominansen, mens Audi 7 fulgte efter og i år måtte tage til takke med en tredjeplads to omgange efter.

Trods ihærdigt arbejde i de sidste timer lykkedes det ikke Aston Martin 95 med den rene danske besætning i LM GTE Pro-klassen at sikre sig en podieplads.

Trioen med Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard tog ellers føringen i klassen i første time af løbet, men oplevede siden problemer med servostyringen lørdag aften.

Det betød, at bilen måtte holde over 30 minutter i pitten, og at man dermed røg fem omgange tilbage. Havde det ikke været for dette uheld, ville dansker-bilen sandsynligvis have været med helt fremme

Aston Martin-bilen sluttede således på fjerdepladsen 1 minut og 18 sekunder fra en tredjeplads.

I samme klasse sluttede Michael Christensen på femtepladsen i sin Porsche sammen med Jörg Bergmeister og Richard Lietz.

Danske David Heinemeier Hansson deltog i LM P2-klassen i en Ligier, men danskerens bil sluttede mange omgange efter vinderen på syvendepladsen.

I LM GTE Am-klassen sluttede danske Kristian Poulsen langt nede i sin Corvette.

Det var første Le Mans i næsten to årtier uden danske Tom Kristensen, der med sine sammenlagt ni sejre har siddet tungt på Le Mans-tronen og gjort det franske racerløb til noget helt særligt i Danmark.

Den 47-årige dansker valgte at indstille karrieren i fjor.