Formel 1-kolleger i Rusland: Vi kører for Bianchi

I søndags oplevede de på tæt hold ulykken, der ramte kollegaen Jules Bianchis (Marussia), som er hjerneskadet og stadig befinder sig i en kritisk - men dog stabil - tilstand.

Og i denne weekend skal Formel 1-kollegerne allerede i aktion igen i Rusland, hvor der trænes fra fredag og køres løb på søndag.

Hele optakten til det russiske grandprix er præget af tanker til den hårdt kvæstede franskmand, der kolliderede med et køretøj, der var kommet ind på banen for at hjælpe den tyske kører Adrian Sutil (Sauber) under det japanske grandprix.

Veteranen Felipe Massa har aldrig prøvet noget værre.

- Det var den værste dag i mit liv. Et forfærdeligt løb, værre end mit uheld, siger Massa og henviser til det ungarske grandprix i 2009, hvor han kørte galt og fik alvorlige skader i hovedet.

Brasilianske Massa håber, han og kollegerne kan koncentrere sig om at køre ræs, når de skal det på søndag.

- Det er så svært, for vi tænker på ham, på Jules, hele tiden. Det var en svær weekend for os alle. Måske i morgen, når vi arbejder igen og har noget andet at tænke på, kan vi få det puttet ind i vores hjerner i stedet, siger Felipe Massa.

Spanske Fernando Alonso har også svært ved at tænke på ret meget andet end det frygtelige uheld i Japan.

- Jeg har stor respekt for vores arbejde, men så sker store uheld af denne type. Det bliver en hård weekend. Vi er her, og det bliver følelsesmæssigt rigtig hårdt.

- Men jeg er klar til at køre, til at køre for ham og til at være så professionel, jeg kan. I øjeblikket er alle vores tanker hos ham, siger Alonso.

Samme toner lyder fra mange andre kørere i Formel 1-feltet.

Danske Kevin Magnussen og de øvrige kørere skal fredag og lørdag træne i russiske Sotji, senere lørdag er der kvalifikation, og søndag køres selve løbet.

/ritzau/AFP