Formel 1: Mercedes-kørere skændes på ord efter sejr

Skrevet af admin

12/04/2015

Dagens topnyheder

De to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg satte konkurrenterne på plads ved søndagens Formel 1-grandprix i Shanghai, men efter triumfen satte de også hinanden på plads ved et pressemøde.

Under løbet brokkede Nico Rosberg sig over radioen til teamet, hvor han forlangte, at førende Hamilton skulle sætte farten op.

- Jeg var ikke i gang med at kontrollere hans løb, jeg kontrollerede mit eget løb, siger Lewis Hamilton på et spørgsmål omkring teamets opfordring til at speede op.

Det fik straks Nico Rosberg til at svare igen.

- Det er interessant at høre fra dig, Lewis, at du kun tænkte på dig selv.

- Det var virkelig unødvendig at køre langsommere, end det var muligt, for det åbnede muligheden for, at Sebastian (Vettel fra Ferrari, red.) kunne komme op og køre forbi mig. Det komprimerede mit løb, og det er jeg utilfreds med i dag, siger Nico Rosberg.

Verdensmester Hamilton forklarer, at han havde kontrol over afstanden ned til Rosberg samtidig med, at han sparede sine dæk.

Hamilton havde en afstand på cirka fem sekunder ned til Nico Rosberg og yderligere 10 sekunder til Sebastian Vettel, da de sidste tre omgange af løbet blev neutraliseret efter Max Verstappen parkerede sin racer på målstrækningen.

De to Mercedes-kørere gav sig dog også tid til at glæde sig over, at man var bedre end Ferrari, hvis kører Sebastian Vettel vandt det seneste grandprix i Malaysia for to uger siden.

- Vi er glade for hullet ned til Ferrari. Vi har slået dem, efter de vandt i Malaysia, og det var et godt og vigtigt comeback, siger Nico Rosberg.

Hos Ferrari erkender Sebastian Vettel, at Mercedes var bedre på dagen.

- Vi prøvede alt, der var muligt i dag. Vi var i stand til at lægge en smule pres på dem i begyndelsen af løbet, men i slutningen var de bare for hurtige, siger Sebastian Vettel.

Ferrari-køreren kan glæde sig over en sammenlagt andenplads i VM-stillingen, hvor han har sneget sig ind mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

/ritzau/AFP