Formel 1-vinder har svært ved at fatte sin sejr

Den 24-årige Daniel Ricciardo havde mere end almindeligt svært ved at fatte, at han søndag aften vandt sit første grandprix i Formel 1.

Han var på podiet i sin Red Bull-debut i Australien tidligere på sæsonen, men blev diskvalificeret. Og så havde han været på podiet i de to forrige grandprix'er. Men sejren var en ny oplevelse.

- Jeg er stadig i en slags chok, det er helt latterligt, siger han med det brede smil, som er blevet hans varemærke, og som ifølge de fleste i Montreal aldrig er set bredere end søndag aften.

- Det var jo ikke sådan, at vi førte hele løbet, så det er ikke sådan, at jeg havde tid til at vænne mig til det. Det hele skete indenfor de sidste omgange, og måske er det derfor, at jeg lige skal bruge lidt tid på at få det til at synke ind, siger han.

Hos Red Bull holder man fast i, at den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel stadig er førstemanden i teamet, men det er en kendsgerning, at den 24-årige australier, som kom fra Toro Rosso, har kørt fra verdensmesteren i denne sæson.

- Vi er blevet enormt imponerede over Daniel. Vi vidste, at han var hurtig - det kunne vi se i simulatoren, men vi vidste ikke hvor hurtig. Jeg tror dog ikke, at nogen af os havde ventet de her præstationer fra ham, da vi valgte ham, siger Red Bull-teamets topchef Christian Horner ifølge Reuters.

Daniel Ricciardo vandt i Montreal fordi Mercedes fik uventede problemer. Lewis Hamilton udgik tidligt, og Nico Rosberg førte løbet, men fik pludselig problemer med sin fart, så Ricciardo kunne gå forbi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip