Formodede rambuktyve brugte gummiged og partisansøm

To mænd er onsdag ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med et voldsomt rambuktyveri mod Danske Bank i Ringe natten til tirsdag.

Ifølge fyens.dk erkender de to mænd på 36 og 47 år sig skyldige i tyveriet.

Rambuktyveriet gik ud over Danske Banks filial i Algade 15, hvor gerningsmændene kort før klokken 02.30 kørte en gummiged gennem facaden. Derefter kørte de af sted med bankens hæveautomat, der indeholdt knap en million kroner.

Samtidig havde de spredt partisansøm i de nærliggende gader for at forhindre, at politiet fulgte efter dem.

Det voldsomme tyveri gik hårdt ud over bygningen, som myndighederne frygtede ville styrte sammen.

Derfor valgte man at evakuere otte lejligheder med i alt 11 personer. Undersøgelser af bygningen viste dog, at det ikke stod så galt til som frygtet, og allerede tirsdag aften kunne beboerne vende tilbage.

Efter tyveriet kørte de to mænd ifølge fyens.dk hæveautomaten, der helt nøjagtigt indeholdt 929.780 kroner, til et værksted i Kværndrup. Her forsøgte de at bryde den op med en vinkelsliber og en borehammer.

Det lykkedes dem dog ikke at få fingre i de mange penge, før de ved 13-tiden tirsdag blev anholdt.

Ifølge politiet og anklagemyndigheden er der dog flere gerningsmænd på fri fod.

- Vi tror, der er flere end to, der har planlagt og udført dette tyveri.

- Det gør vi på baggrund af en vidne-videooptagelse, hvor der tydeligt bliver kaldt på en der hedder Michael, imens rambuktyveriet foregår, siger anklageren, Kirsten Flummer, til DR Fyns reporter i retten.

På den baggrund besluttede dommeren, at politiet kan læse breve til og fra de to mænd, ligesom eventuelle besøg i arresten skal overvåges af politiet - en kendelse, som forsvareren Mikkel Cramer straks kærede til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip