Formodede terror-hjælpere bliver frivilligt i fængslet

De fem mænd, der sigtes for at have hjulpet Omar El-Hussein ved skudattentaterne i København i februar, har alle frivilligt valgt at tilbringe yderligere fire uger i deres celler.

Det oplyser advokaturchef Dorit Borgaard fra Københavns Politi til Ritzau.

Siden mændenes anholdelser har flere af de sigtede enkelte gange fravalgt den månedlige mulighed for et retsmøde. Men det er første gang, at de alle frivilligt har accepteret deres fængsling.

Københavns Politi har sigtet de fem for på forskellig vis at have bistået El-Hussein, da han affyrede en serie skud ved Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade.

To mennesker mistede livet, og flere andre blev såret.

De fem sigtede nægter sig skyldige. Hvad de egentlig siger, forbliver dog en hemmelighed. Samtlige retsmøder i sagen er nemlig foregået for lukkede døre.

Offentligheden har derfor ikke haft mulighed for at høre de sigtedes version af sagen, ligesom politiets foreløbige bevismateriale heller ikke har set offentlighedens lys.

Skyderierne ved Krudttønden og derefter ved synagogen 14. og 15. februar var terrorhandlinger, har såvel politiet som anklagemyndigheden fastslået.

Alligevel er ingen af de fem påståede hjælpere blevet sigtet for medvirken til terror.

Dette skridt vil kræve holdbare indicier på, at de fem vidste, at El-Hussein havde begået eller ville begå terror, da de - ifølge påstanden - hjalp ham med at begå forbrydelserne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip