Formodet bagmand i jysk narkoring fængslet

Syd- og Sønderjyllands Politi betragter en 39-årig nigeriansk mand som bagmand i en narkoring.

Manden er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Esbjerg, og han er sigtet for at have indsmuglet godt tre kilo ren kokain fra blandt andet Spanien og fået solgt knap seks kilo opblandet kokain i Esbjerg-området.

Han sigtes også for at have forsøgt at indsmugle og sælge yderligere tre kilo kokain fra Spanien til Danmark, oplyser politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi hentede i sidste uge manden i New York. Han blev på dansk foranledning anholdt i USA i maj 2014.

Indsmuglingen er sket via et fly fra Spanien til Billund, som medhjælpere til bagmanden har rejst med, oplyser politikommissær Bent Eenberg.

- Narkoen er pakket i 10 eller 15 grams æg, der er pakket ind i husholdningsfilm, som er slugt og indsmuglet via tarmsystemet, siger han til Ritzau.

Narkosalget er ifølge politiets sigtelse foregået fra maj til november sidste år. Det er sket, ved at flere personer har købt dele af kokainen, som de selv solgte videre.

I samme sag er der tidligere dømt 13 personer – alle for videresalg af den indsmuglede narkotika. De dømte er alle mænd på mellem 25 og 46 år. De har fået straffe på mellem syv måneder og op til fire års fængsel.

Flere er med nigeriansk baggrund, og de er udvist fra landet.

Sagen startede med en almindelig efterforskning af narkosalg, som afslørede et større netværk, og altså den formodede bagmand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip