Formodet bagmand til Mumbai-terror løslades mod kaution

En pakistansk domstol har torsdag afgjort, at den angivelige bagmand til et brutalt terrorangreb i den indiske by Mumbai i 2008 kan slippes ud i friheden.

Den lokale avis Dawn skriver, at lederen af Lashkar-e-Taiba, Zaki-ur Rehman Lakhvi, kan løslades mod en kaution på 5000 dollar. Hans advokat, Rizwan Abbasi, siger, at summen vil blive betalt.

Anklageren i sagen, Mohammad Chaudhry Azhar, bekræfter domstolens beslutning.

Afgørelsen kommer to dage efter en massakre i den pakistanske by Peshawar, hvor 148 mennesker blev dræbt på en skole, heraf de fleste elever.

Terrorangrebet i Mumbai i 2008 trak ud til en 60 timer lang belejring af Indiens økonomiske finansdistrikt, hvor 166 mennesker blev dræbt.

10 gerningsmænd angreb luksushoteller, en populær café, en togstation og et jødisk center. Kun én gerningsmand var i live, da dramaet sluttede. Mohammed Ajmal Kasab blev hængt i november 2012.

Indien betegner den pakistanske beslutning som "meget uheldig".

- Indien har udleveret nok beviser mod Lakhvi. Vi forventer, at Pakistans regering vil appellere afgørelsen hurtigst muligt, siger Indiens indenrigsminister, Rajnath Singh, ifølge nyhedsbureauet AFP.

New Delhi har tidligere sagt, at der er "officielle tjenester" i Pakistan, som var indblandet i angrebet. Det er hidtil blevet afvist af Islamabad.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip