Formodet bandeleder er dømt for vanvidskørsel

Skrevet af admin

08/04/2014

Dagens topnyheder

Den 35-årige formodede bandeleder på Nørrebro i København Abdessamade Haggi Benarabe, også kendt som Lille A, skal tre måneder i fængsel for en vild biljagt gennem København, hvor en cyklist måtte springe for livet, skriver Ekstra Bladet.

Samtidig skal Lille A betale 50.000 kroner i bøde og får frakendt retten til at køre bil i seks år, lyder dommen ved Retten i Lyngby tirsdag.

Den formodede bandemand er dømt for vanvidskørsel på strækningen fra Jægersborg til Rovsingsgade i København, hvor han kom op på 190 kilometer i timen, mens han havde politiet i hælene.

Dommen faldt efter en menneskejagt på Nørrebro tirsdag, da Lille A for tredje gang havde meldt sig syg. Politiet fandt dog den formodede bandeleder og førte ham i håndjern til Retten i Lyngby.

I retten forklarede Lille A, at han troede, den jagtende bil var med en rockerlignende type bag rettet. Medlemmer af Hells Angels har ifølge politiet tidligere forsøgt at slå bandelederen ihjel.

- Jeg ville bare væk fra den bil og skaldede mand, der forfulgte mig. Jeg frygtede for mit liv.

- Men da jeg opdager, at det er en politibetjent, så får jeg næsten lyst til at omfavne ham. Der vidste jeg, at jeg ikke var i livsfare, sagde Abdessamade Benarabe i retten ifølge Ekstra Bladet.

Lille A ønskede betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Lille A's storebror, kendt som Store A, blev i sidste uge idømt seks måneders fængsel for vold mod en kvinde.

/ritzau/