Formodet hash-kriminel anholdt efter tre måneder

Fyns Politi har efter tre måneder anholdt en 53-årig mand, som mistænkes for omfattende hash-kriminalitet. Han skal mandag stilles for en dommer ved Retten i Odense.

Allerede tilbage i maj havde politiet kløerne i manden, men dengang bestemte en dommer ved Retten i Odense, at manden skulle løslades.

Den afgørelse vakte så stor utilfredshed hos anklagemyndigheden ved Fyns Politi, at man valgte at kære sagen til Østre Landsret. Og her fik man den 21. maj medhold i, at manden skulle fængsles.

i mellemtiden havde den 53-årige benyttet lejligheden på fri fod til at undgå politiet, så han først nu er blevet anholdt igen.

Specialanklager Klaus Lauridsen oplyser til Ritzau, at manden er sigtet for tre forhold, som angiveligt er begået tilbage i 2013.

Det drejer sig blandt andet om besiddelse af sammenlagt 65 kilo hash. Derudover er manden sigtet for at have medvirket i et forsøg på at indsmugle en større mængde hash.

Eftersom Østre Landsret allerede har bestemt, at manden skal varetægtsfængsles, så skal Retten i Odense ikke tage stilling til det spørgsmål, når den 53-årige mandag eftermiddag bliver fremstillet for en dommer.

Dommeren skal alene beslutte, hvor længe manden skal være fængslet. Den maksimale frist er fire uger. Herefter skal sagen vurderes af en dommer på ny.

Af hensyn til efterforskningen i sagen vil Klaus Lauridsen bede retten om, at mandagens retsmøde bliver holdt for lukkede døre. Derfor ønsker han heller ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

/ritzau/