Formsvage Manchester City er presset før CL-kamp i Kiev

Tre nederlag på stribe. Først i Premier League til Leicester og Tottenham, begge direkte konkurrenter til det engelske mesterskab. Og dernæst en syngende 1-5-lussing mod Chelsea i FA Cuppen.

Jo, de seneste uger har været hårde for stjernespækkede Manchester City. Nu risikerer klubben at være kommet så langt efter topholdene i den hjemlige liga, at det bliver meget svært at hjemtage titlen.

En titel i Champions League er dog mindst lige så eftertragtet, for den har det engelske storhold aldrig vundet.

- Vi bliver nødt til at tro på, at vi har det, der skal til. De bedste af de bedste er med, og hvis man ikke er på sit bedste, så taber man, siger City-målmand Joe Hart til klubbens hjemmeside før onsdagens ottendedelsfinale ude mod Dynamo Kiev.

Og tabe, det har City altså gjort en del i den seneste tid. Pudsigt nok er de mange nederlag faldet i efterdønningerne på offentliggørelsen af, at manager Manuel Pellegrini efter denne sæson bliver afløst af Josep Guardiola.

Pellegrini chokerede den engelske fodboldverden, da han i søndagens FA Cup-kamp mod Chelsea stillede med et halvt hold af debutanter i teenagealderen.

Den chilenske manager havde allerede før kampen undret sig over, hvorfor kampen mod Chelsea var blevet lagt i søndags, to dage før hans skadesplagede hold skulle rejse til Kiev.

Manuel Pellegrini mener, at man fra engelsk side bør tænke på at give de bedst mulige vilkår for engelsk succes i Champions League.

- Andre ligaer gør det, så det bør vi også gøre, hvis man ønsker at være succesfuld i Europa, sagde chileneren, der efter kampen måtte forsvare sig mod anklager om, at han ikke viste FA Cuppen nok respekt.

Manageren mener, at han blev nødt til at prioritere i en hård uge, som bliver afsluttet på søndag, når Manchester City møder Liverpool i Liga Cup-finalen.

Onsdagens kamp i Kiev kan også blive hård nok, selv om Manchester City har en fordel af, at klubbens spillere er i kampform, mens Dynamo Kiev senest spillede en turneringskamp for to en halv måned siden.

Som det blev bevist i FC Midtjyllands 2-1-sejr hjemme over Manchester United i Europa League, behøver en lang vinterpause dog ikke at forhindre en god indsats.

Manchester City-målmand Joe Hart tager da heller intet for givet før kampen mod ukrainerne.

- Det er åbenlyst et stærkt hold, eftersom det er blandt de 16 bedste hold i Champions League. Dynamo Kiev har bevist sig i Europa, så det bliver en hård udfordring, og det bliver ikke mindst en meget svær kamp på udebane, siger Hart.

Kampen mellem Dynamo Kiev og Manchester City begynder klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip