Fornem branchepris til Annie Lennox

En lang og glorværdig karriere kombineret med mange års humanitært arbejde indbringer nu Annie Lennox en fornem anerkendelse. Hun er udpeget som modtager af den britiske musikindustris store hæderspris for 2013.

Den tidligere Eurythmics-stjerne må dog til at vente nogle måneder på trofæet. Den såkaldte Music Industry Trusts Award overrækkes nemlig først ved en gallamiddag i London den 4. november.

Lennox er stolt over at være den udvalgte. »Jeg er både rørt og beæret. Musikken har givet mig et helt liv fyldt med oplevelser og muligheder, jeg ellers aldrig turde have drømt om. Jeg føler mig yderst privilegeret over at have været i stand til at få succes som kunstner og kommunikator, især som kvinde«, siger den 58-årige sangerinde med henvisning til det oplysningsarbejde, hun udfører i kampen mod AIDS. Lennox er deusden aktiv for organisationer som Amnesty International og Greenpeace.

Prisen, der i år uddeles for 22. gang, er tidligere gået til kunstnere som Elton John. Tom Jones, Kylie Minogue og Gary Barlow.

Brancheorganisationen belønner imidlertid også folk uden for det direkte rampelys og i denne kategori ses modtagere som sangskriveren Bernie Taupin, TV-værten Michael Parkinson og musicalkomponisten Andrew Lloyd Webber.

 

Dagens Gossip