Fornem femteplads af Magnussen i Rusland

Racerkøreren Kevin Magnussen (McLaren) kørte sig til en femteplads ved søndagens Formel 1-grandprix i Rusland.

Lewis Hamilton (Mercedes) tog sejren i Sotji og udbyggede dermed sin føring i kampen om VM-titlen. Den suveræne brite har nu vundet de seneste fire løb i motorsportens kongeklasse.

Femtepladsen, der var Magnussens næstbedste placering i debutsæsonen, udløser 10 point. Dermed rykker den unge dansker forbi Kimi Räikkönen (Ferrari) og Sergio Perez (Force India) i VM-stillingen, hvor Magnussen er 10'er.

Danskeren fik en fremragende start på banen i Sotji, hvor han i overværelse af Ruslands præsident, Vladimir Putin, og kørte sig op fra 11.- til 5.-pladsen allerede på første omgang.

Den 22-årige dansker holdt fornemt fast i positionen og afviste alle optræk til angreb med hurtige omgangstider.

Da flere af de foranliggende konkurrenter gik i pit efter 25-27 omgange var danskeren i få sekunder oppe som toer, men Magnussen faldt tilbage til sjettepladsen efter sit eget pitstop. Da alle kørere havde været inde i pitten, var danskeren tilbage på femtepladsen.

Kevin Magnussen var i fuld kontrol i den sidste halvdel af løbet, hvor han sluttede lige bag holdkammeraten fra McLaren, Jenson Button.

I den samlede stilling har Lewis Hamilton et forspring på 17 point til Mercedes-kollegaen Nico Rosberg. Hamilton, der førte fra start til slut i Sotji, har vundet ni grandprix-sejre i denne sæson.

Der resterer fortsat tre løb af 2014-sæsonen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip