Fornem femteplads af Magnussen i Rusland

Racerkøreren Kevin Magnussen (McLaren) kørte sig til en femteplads ved søndagens Formel 1-grandprix i Rusland.

Lewis Hamilton (Mercedes) tog sejren i Sotji og udbyggede dermed sin føring i kampen om VM-titlen. Den suveræne brite har nu vundet de seneste fire løb i motorsportens kongeklasse.

Femtepladsen, der var Magnussens næstbedste placering i debutsæsonen, udløser 10 point. Dermed rykker den unge dansker forbi Kimi Räikkönen (Ferrari) og Sergio Perez (Force India) i VM-stillingen, hvor Magnussen er 10'er.

Danskeren fik en fremragende start på banen i Sotji, hvor han i overværelse af Ruslands præsident, Vladimir Putin, og kørte sig op fra 11.- til 5.-pladsen allerede på første omgang.

Den 22-årige dansker holdt fornemt fast i positionen og afviste alle optræk til angreb med hurtige omgangstider.

Da flere af de foranliggende konkurrenter gik i pit efter 25-27 omgange var danskeren i få sekunder oppe som toer, men Magnussen faldt tilbage til sjettepladsen efter sit eget pitstop. Da alle kørere havde været inde i pitten, var danskeren tilbage på femtepladsen.

Kevin Magnussen var i fuld kontrol i den sidste halvdel af løbet, hvor han sluttede lige bag holdkammeraten fra McLaren, Jenson Button.

I den samlede stilling har Lewis Hamilton et forspring på 17 point til Mercedes-kollegaen Nico Rosberg. Hamilton, der førte fra start til slut i Sotji, har vundet ni grandprix-sejre i denne sæson.

Der resterer fortsat tre løb af 2014-sæsonen.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip