Forsikring & Pension: Mange tjener ikke på opsparing

Det vækker stor undren, at Pensionskommissionen er blevet nedlagt, da det fortsat skal kunne betale sig at spare op til pension.

Sådan lyder det fra fra Forsikring & Pension, brancheorganisation for forsikring- og pensionsselskaberne i Danmark, efter at regeringen har indstillet den Pensionskommission, som SR-regeringen sidste år bad se på problemer for pensionister uden egen opsparing.

Det er overraskende, at den udfordring ikke er prioriteret af den nye regering, mener Forsikring & Pension.

- Det er fortsat vores opfattelse, at regeringsgrundlagets pensionspolitiske udmeldinger er positive. Vi støtter synspunktet om, at det skal kunne betale sig at spare op til egen pension, siger vicedirektør Carsten Andersen fra Forsikring & Pension.

- Derfor er det også overraskende, at regeringen ikke har prioriteret at få analyseret problemerne med samspillet mellem offentlige ydelser og private pensioner.

- For disse problemer er de største udfordringer for en stor gruppe på arbejdsmarkedet, fortsætter han.

Ifølge vicedirektøren kan det for mange i realiteten ikke betale sig at spare op til pension i de sidste år, før de bliver pensioneret, fordi deres egen opsparing bliver modregnet i offentlige ydelser.

- Vi havde set frem til Pensionskommissionens forslag til, hvordan disse problemer kan løses, siger Carsten Andersen.

I efteråret 2016 skulle Pensionskommissionen have fremlagt sin rapport om problemer for pensionister uden egen pension, som mister offentlige ydelser, når de får privat pension.

Regeringen har bedt kommissionen afslutte en rapport inden nytår om pension for pensionister nu og i fremtiden.

Kommissionen nedlægges, fordi regeringen i foråret 2016 gennemfører en pensionsreform, som skal begrænse gruppen af folk uden egen pension.

/ritzau/

Dagens Gossip