Forsikringsdirektør: Vi venter ikke på Stormrådet

Kunder hos det lokale Forsikringsselskabet Vendsyssel skal ikke vente på, at Stormrådet tager stilling til, hvem der skal betale regningen for deres vandskader og genhusning. Det har forsikringsselskabet allerede sørget for.

Det siger Klavs Birkelund, der er direktør i Forsikringsselskabet Vendsyssel.

- Kunder hos os har anmeldt cirka 30 skader efter oversvømmelserne. Vi er støt på flere eksempler, hvor det ser ud til at det er stormflodsordningen, der skal dække. Men vores kunder skal ikke vente flere dage på, at Stormrådet får taget stilling.

- Vi har taget os af det med det sammen, selv om vi ikke ved, om det er os, der skal betale. Vi har genhuset dem, der skal genhuses, og har behandlet dem som om, vi selv skulle betale. Vi kan ikke lade kunderne stå og vente i syv dage på det, siger Klavs Birkelund til Ritzau.

Nordjydernes lokale forsikringsselskab hører med sine 50 millioner kroner i forsikringspræmier, ikke til blandt de største. Til gengæld har det været effektivt, og allerede gjort de foreløbige skader op.

- Vi har haft taksatorer ude at tale med stort set alle de kunder, der er ramt af det voldsomme skybrud. Og vi regner foreløbig med, at skaderne vil koste os brutto et sted mellem en og to millioner kroner.

- Men der kan blive anmeldt flere skader i den kommende uge, så vi når op på 40-50 skader, det ved vi ikke noget om endnu, siger Klavs Birkelund.

Han har været topchef i Forsikringsselskabet Vendsyssel siden 2000, men har aldrig tidligere oplevet så omfattende skader, efter at vejret er gået amok.

- Nogle steder ser det meget dårligt ud. Når vandet løber ind i huset i den ene ende, og ud af den anden, så ser det skidt ud. Men selv om det er slemt, ser det dog ikke så slemt ud, som man kunne få indtryk af fra de billeder, tv-stationerne viser.

- Vi kunne slet ikke genkende det, vi så i fjernsynet. Der fik man indtryk af, at det hele var lukket heroppe, men det passede jo slet ikke. Fjernsynskanalerne viste de samme billeder fra flere forskellige vinkler, blandt andet oppefra, hvor oversvømmelserne så værre ud end de var med deres dybde på jorden, siger Klavs Birkelund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip