Forsikringsselskaber: Bodil ikke så slem som oktober-stormen

Selvom vejrfænomener har rusket godt i det danske land de seneste par dage, ser det ikke ud til, at det er lykkedes Bodil at skabe lige så mange skader, som stormen i oktober gjorde.

I hvert fald har forsikringsselskaberne indtil nu modtaget færre anmeldelser om skader.

- Vi har registreret 1650 skader. Det svarer til cirka 60-70 procent af de skader, vi havde fået anmeldt efter stormen i oktober, siger Mads Houe fra Codan.

Hos Tryg har man indtil videre modtaget omkring 4000-5000 skader, fortæller Steffen Lundgren Kristensen.

- Hvis man perspektiverer til stormen i oktober, havde vi nu, to døgn efter, modtaget 9000 skader, siger han og fortsætter:

- I oktober havde vi stort tryg på telefonerne, og vi havde telefonkø i næsten to døgn. Denne gang har vi slet ikke haft kø. Så noget tyder på, at der er færre skader denne gang.

Steffen Lundgren Kristensen understreger dog, at det ikke er sikkert, at Bodil bliver billigere end Allan. Denne gang er der nemlig oversvømmelser, så skaderne kan være mere alvorlige.

Netop oversvømmelserne gør det svært at sammenligne de to storme, fremhæver Steffen Heegaard fra Topdanmark.

- Hver storm har sit eget anmeldelsesmønster, og derfor er vi forsigtige i starten med at vurdere, hvor mange skader, der vil komme, siger han.

Forsikringsselskabet har modtaget 6500 anmeldelser om skader, 240 af dem er stormflodsskader.

Oversvømmelsesramte skal melde deres skader til forsikringsselskaberne. Men det er det såkaldte Stormråd, som udbetaler erstatningerne.

På tirsdag skal rådet tage stilling til, om de vandmasser, der oversvømmede Danmark fredag, kan kaldes en stormflod. Og den beslutning bliver afgørende for de oversvømmelsesramte.

Almindelige forsikringer dækker nemlig ikke stormflodsskader. Så medmindre rådet vurderer, at der er tale om en stormflod, vil boligejerne selv stå med regningen for skaderne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip