Forsikringsselskaber udnytter offentlige tilskud

Skattekroner betaler størstedelen, når forsikringsselskaber sender deres kunder til psykolog. Det betyder færre penge til at behandle borgere uden privat forsikring, skriver Fyens Stiftstidende.

Forsikringsselskaberne udnytter, at deres kunder kan få tilskud fra det offentlige, når de søger hjælp hos en psykolog. Det offentlige giver nemlig tilskud til psykologhjælp, når man har en henvisning fra egen læge til behandling for depression eller angst.

Derfor sender forsikringsselskaberne ofte deres kunder forbi den praktiserende læge efter en henvisning, inden der bestilles tid hos psykologen.

Det er et mønster, som Dansk Psykologforening og ODA, fællesorganisationen for Depressions-, Angst- og OCD-foreningerne, genkender.

Men selskaberne bør stoppe den praksis, mener formand for Dansk Psykologforening Eva Secher Mathiasen.

- Man skal ikke kunne sundhedsforsikre sig til bedre vilkår på den offentlige ordning, som vi alle betaler til via skatten, siger hun.

Når forsikringsselskaber henter tilskud i den offentlige kasse, betyder det, at borgere uden sundhedsforsikring kan få sværere ved at komme i behandling sidst på året.

De penge, som regionerne hver især har sat af til psykologhjælp, kan nemlig være ved at slippe op.

- Selskaberne snylter på systemet, og det klæder dem ikke. De burde i stedet betale det hele selv. Det går ud over de borgere, der ikke har en forsikring, siger Kasper Tingkær, sekretariatsleder i ODA.

Psykiatriordførere i Folketinget vil skride ind overfor selskabernes praksis. Men Anne Seiersen, der er underdirektør i Forsikring og Pension afviser, at forsikringsselskaberne udnytter det offentlige tilskud.

- Alle har fri og lige adgang til lægehjælp. Men nogen vælger så at forsikre deres egenbetaling med en sundhedsforsikring, siger underdirektøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip