Forskellen på at behøve, ville have og elske

Det kan være svært at fornemme, om man er sammen med sin partner fordi man har lyst, fordi man behøver hinanden - eller fordi de to går op i en højere enhed og skaber vaskeægte kærlighed.

Da bloggeren Keay Nigels veninde overvejede at gå fra sin forlovede, gik hun til sin vise veninde for at få et råd. Bloggeren har senere skrevet om episoden på Elite Daily, fordi hun mener, at alle kan bruge nogle kloge ord om kærlighed. Og vi tror, hun har helt ret!

Keay Nigel mener, at der er stor forskel på at ville have nogen eller noget - og at behøve det.

For at skære det helt ud i pap sammenligner hun kærlighed med mere håndgribelige ting:

- Du vil have en taske fra Prada, men du har ikke just brug for den. Selvfølgelig kan dit ønske om at eje den være større eller mindre. Du kan ønske noget virkelig virkelig højt med hver eneste fiber i din krop, eller du vil kun have det halvhjertet, skriver hun.

Læs også: Hvorfor kvinder forlader mænd, som de elsker: Hvad alle mænd bør vide

Men så er der sådan noget som ilt. Du har behov for det, og kan slet ikke leve uden, men det er ikke noget, du går og ønsker dig.

- Selvfølgelig er der situationer, hvor et behov også bliver et ønske. F.eks. hvis du er ved at drukne, så bliver ønsket om ilt så stort, at behovet bliver et ønske. I de sekunder er ilt det eneste, du vil have, skriver hun og tilføjer, at vi ofte først finder ud af, at vi behøver noget, når vi mister det.

Det kan faktisk siges med én enkelt sætning:

- Kærlighed er når du vil have det, du har brug for, og når du har brug for det, du vil have, skriver hun og uddyber

- Jeg tror, de fleste forhold begynder med at ville have noget. Når du forelsker dig, vil du have den anden person virkelig virkelig meget. Og langsomt over tid bliver du mere vant til personen, så meget at du føler, at du ikke kan leve uden ham eller hende.

Læs også: Her er guiden til “Jeg elsker dig”-stadier i dit parforhold

Men når Keay Nigels veninde vil gå fra sin forlovede, så skal hun ifølge bloggeren være opmærksom på, om hun behøver ham eller ønsker ham.

Veninde indrømmede, at inde i sit hoved ville hun ikke være sammen med ham mere, men i hendes hjerte nærede hun stadig dybe følelser for ham, og det gjorde hende forvirret.

- Det er ikke kærlighed, du føler. Det er nostalgi. Selvom I skulle finde sammen, efter han har tigget og bedt, så er du kun tilfreds i et stykke tid, men det vil ikke vare ved, fortalte Keay Nigel hende.

For han var, hvad hun ønskede - men ikke længere. Nu har hun ‘kun’ brug for ham, fordi det føles trygt.

Læs også: Fem kvinder afslører, hvorfor de var deres mænd utro

Bloggeren indrømmer, at livet ikke er så sort og hvidt, men hun er stadig overbevist om, at det er vigtigt at stoppe op og mærke efter.

Er han ilten i din hverdag, der får dig til at overleve. Eller er han ilten i de sekunder, hvor du er ved at drukne, hvor han er det eneste, du både ønsker og har brug for?

- Som de siger: Du accepterer den kærlighed, du tror, du fortjener.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

.

Dagens Gossip