Forskelsbehandling fra landbrugsfonde får kritik

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af landbrugets fonde får onsdag kritik af Statsrevisorerne, der mener, at der har manglet tilsyn med fondene, som har fået lov at forskelsbehandle ansøgere til fondenes midler.

Fondene består i 2016 af i alt 575 millioner kroner. Pengene kommer fra finansloven og indtægter fra produktionsafgifter, der opkræves i landbruget. Formålet med fondene er at støtte landbrugets udvikling og konkurrenceevne.

Ifølge Statsrevisorernes rapport er de modtagere, der får flest penge fra fondene, institutioner, som hører under brancheforeningen Landbrug & Fødevarer.

Men midlerne er blevet fordelt, uden at det er tilstrækkeligt gennemsigtigt, hvad pengene er gået til, og der har været forskelsbehandling mellem ansøgerne, slår Statsrevisorerne fast.

Det får nu miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at undersøge, om tilsynet og arbejdsgangene på området skal ændres. Det oplyser ministeren i en pressemeddelelse.

- Jeg har fuld tillid til, at fondene varetager det ansvar, de har fået betroet, men jeg lytter selvfølgelig til kritikken fra Rigsrevisionen. Derfor har jeg iværksat et arbejde, hvor der ses på, om rammerne for fondenes arbejde og tilsynet skal justeres, siger han.

Hos Landbrug & Fødevarer ser formand Martin Merrild frem til resultatet af det arbejde.

- Hvis der er punkter, hvor man ikke har været dygtige nok, så forventer jeg, at man retter ind og følger de anbefalinger, der gives, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg kan nemlig ikke understrege nok, hvor meget landbruget har brug for, at fondene drives på en ordentlig måde.

Landbrug & Fødevare-formanden ser blandt andet gerne en stigning i mængden af kontrol med fondenes arbejde.

/ritzau/