Forsker afslører: Derfor smager Coca-Cola bare bedst fra en glasflaske

Du har muligvis selv funderet en del over det, hvis du har en tørstig kærlighed for den mørkebrune læskedrik.

Vi taler naturligvis om smagen af Coca-Cola, der synes at nå sit brusende klimaks, hvis man drikker sodavanden fra en glasflaske.

Nuvel, de store plastikflasker med halvanden liter vinder på størrelsen, mens varianterne på dåse har en praktisk størrelse.

Men der er bare noget helt særligt ved en kold cola fra en flaske af glas, mmmh!

Nu har en biokemiker fundet svaret på, hvorfor man får den ultimative drikkeoplevelse, hvis man labber sodavanden i sig fra en af de gennemsigtige og traditionelle glasflaske.

Opskriften på Coca-Cola er den samme, uanset om væsken havner i en metaldåse eller en glasflaske.

Sara Risch er biokemiker og stifter af Science by Design, og hun forklarer til The Mirror, at molekyler og kemi er årsag til glasflaskens helt geniale smag.

Læskedrikkens smag bliver nemlig påvirket af polymerer i emballagen, lyder forklaringen fra kemikeren.

Polymerer er molekylerne inde i selve emballagen om den populære væske, og i aluminiumsdåser kan stoffet absorbere noget af smagen fra drikken.

For selvom fødevarevirksomheder forsøger at forhindre stoffets betydning på smagen, så er det svært at undgå, lyder det fra Sara Risch.

Læs også: Her er, hvad en sukkerfri cola gør ved din krop på bare én time

Hun forklarer, at glas er et af de mest inerte stof – hvilket betyder, at glasset forhindrer de kemiske processer, der suger smagen ud af din kolde og dejlige cola.

Og dét er svaret på, hvorfor de kurvede og lidt upraktiske glasflasker er vejen frem, hvis du vil have den optimale oplevelse med læskedrikken, der så dagens lys tilbage i 1886.

Coca-Cola blev opfundet af apoteker Dr. John Stith Pemberton, da han forsøgte at finde en kur mod hovedpine.

Apotekeren skabte i stedet en særlig sirup, der i en gylden kombination med vand og bobler blev til den verdensberømte sodavand.

I begyndelsen måtte man søge mod de traditionelle sodabarer, hvis man ville slukke tørsten med bløde bobler.

Først i 1899 kunne man slubre den søde drik i sig der, hvor det nu engang passede en. Det år blev Coca-Cola for første gang tappet på flaske – sukkevanden var blevet mobil.

Den silhuetformede og ikoniske glasflaske blev skabt i 1815, da Coca-Cola lancerede en landsdækkende konkurrence for alle glasproducenter i USA.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip