Forsker: Derfor skal unge kvinder slippe brysterne fri

Bh, brystholder, busteholder, kassecontainer og seletøj - kært barn har mange navne.

Kvinder og bh'er har i stribevis af årtier været uadskillige. Men nu har en fransk forsker sat spørgsmålstegn ved denne tætte symbiose på baggrund af en yderst grundig bryst-undersøgelse blandt hundredvis af yngre kvinder.

LÆS OGSÅ: Befri brystvorten: Denne bikinitop giver fingeren til censur

Professor i sportsmedicin, Jean-Denis Roullon, fra Centre Hospitalier Universitaire de Besancon i Frankrig, offentliggjorde i onsdags et studie, der taler for, at unge kvinder omgående bør smide bh'en i skraldespanden. Det skriver CBS NEWS.

Jean-Denis Roullon er nået frem til, at bh'er ikke nødvendigvis forhindrer unge kvinders bryster i at hænge, tvært imod kan bh'en medvirke til, at brysterne hænger endnu mere.

- Vores første resultater bekræfter den hypotese, at bh'en faktisk er et falsk behov. Medicinsk, fysiologisk og anatomisk har bryster ikke gavn af at blive berøvet af tyngdekraften. I stedet lider brysterne med en bh, siger bryst-forskeren til France Info.    

LÆS OGSÅ: Amandas ustyrlige dildo skabte kaos: SAS-fly blev evakueret

Helst konkret viser den franske forskning, at kvinder, der ikke gik med bh havde et løft på 7 mm på brystvorten hvert eneste år, ligesom de havde færre strækmærker på bryster og mere faste bryster. Og overraskende nok lyder konklusionen også, at der er intet belæg for at bh'er hjælper mod rygsmerter. 

Jean-Denis Rouillon forklarer bh'ens manglende gevinster ved, at brystvævet bliver slapt af at gå med bh. Men inden alle kvinder brænder deres bh'er og stormer ud i verdenen med befriede bryster, så er der et lille men. Studiet er nemlig ikke repræsentativt og kan derfor kun fortælle noget om målgruppen: 18-35-årige kvinder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Så 45-årige kvinder, der har gået med bh det meste af livet, kan ikke regne med, at brysterne vil bevæge sig nordpå, hvis de dropper seletøjet.  

De spektakulære franske resultater er nået ved at undersøge 330 kvinder i alderen 18 til 35 år med særlige linealer (bl.a. en skydelærer) igennem 15 år.

 

Dagens Gossip