Forsker: IC4-togene er godt på vej

Fredagens rapport fra uvildige schweiziske eksperter om de skandaleramte IC4-togs fremtid har overbevist trafikforsker ved RUC Per Holmann Jespersen om, at IC4-togene kommer på skinner.

- Rapporten siger for det første, at IC4 er godt på vej. Det er relativt få, afgrænsede, tekniske problemer, som den peger på, man skal arbejde med. Man er nået langt med at få rettet de fejl, siger han.

- Det andet, de siger, er, at DSB har opbygget den organisation, der skal til. De giver et ordentlig skulderklap til DSB.

Dermed kan politikerne ånde lettede op ifølge Per Holmann Jespersen.

- Hvis jeg var politiker, ville jeg være enormt lettet. De midler, man har afsat til at gøre IC4-togene klar, er formentlig nok. Derfor skal man ikke bruge en masse penge på at erstatte noget materiel, der skal køre over en begrænset tidsperiode, mener han.

Togene kommer efter hans vurdering kun til at køre i en begrænset periode, indtil man skifter til elektriske tog. Det hul kommer de ifølge Per Holmann Jespersen til at udfylde. Men dermed siger han ikke, at alt er godt.

- Det er ikke noget super tog. Også selvom man får løst de grundlæggende problemer, så er det stadigvæk et tog i en dårlig håndværksmæssig forfatning, siger han.

I rapporten kan man blandt andet læse, at det er DSB's plan, at IC4-togene skal køre 20.000 kilometer uden større fejl.

- Det er ikke særlig meget. IC3-togene kører 400.000 kilometer per større fejl. Men IC3 er et enestående godt tog i den henseende.

Rapporten afgør også en gang for alle, at IC4-togene ikke kommer til at beskæftige sig med andet end InterCity-drift. Det vil sige kørsel mellem de større byer.

- Schweizerne afviser helt, at de kan bruges regionalt, så det bliver Intercitytrafikken.

DSB håber at have IC4-togene klar til december, oplyser kommunikationsdirektør hos DSB Lars Kaspersen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip