Forsker: Lad bare drenge gå i kjoler

Lotte Sørensen

|

23/09/2013

Dagens topnyheder

Der er intet galt i, at en dreng ifører sig lyserøde kjoler og leger prinsessen på ærten. Og hvis en pige drømmer om at blive brandmand, skal hun bare give den gas. Det mener den norske kønsforsker Jørgen Lorentzen.

- Børn er naturligt udforskende, men så sætter voksne grænser for deres udforskning. Lad smådrenge gå i kjole. Skotterne har gået i nederdele i århundreder, og de er ikke blevet mindre maskuline af det, siger han ifølge adressa.no.

Læs også: Trist barndom og voldelig pornofar gjorde Jim Lyngvild til homoseksuel

Kønsdebatten raser i disse dage i Norge, efter det er kommet frem, at 70 norske børn er under udredning eller behandling med henblik på køsskifte.

Ifølge læge og professor i sexologi Esben Esgter Benestad Pirelli vil de fleste børn opføre sig som det andet køn et par gange i løbet af barndommen. Men fem procent gør det konsekvent i mere end et halv år ad gangen.

- Når man følger disse børn, ser man at omkring 20 procent af dem bliver 'almindelige', når de bliver store. Ca. 20 procent udvikler sig til at blive transseksuelle, og de sidste 60 procent bliver homoseksuelle, siger han.

Læs også: De unge mødre: Forvandling fra Line Sofie til Esben

Han anbefaler, at forældrene lader børnene lege som det modsatte køn.

- Det er nok det bedste, så barnet føler sig velkommen på jorden, siger Esben Esgter Benestad Pirelli.

Hvis man alligevel er bekymret, kan man snakke med en læge eller sexolog om det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med