Forsker: Mændene stemmer Allan videre i Vild med Dans

Allan Simonsen kan nok i høj grad takke de danske mænd for de sms-stemmer, som hver fredag sender den tidligere fodboldspiller og dansepartneren Sofie Kruuse videre i tv-showet Vild Med Dans.

Det vurderer mandeforsker Kenneth Reinicke fra Roskilde Universitet.

- Jeg tror hovedsageligt, at det er mændene, der stemmer Allan Simonsen videre. Det er helt sikkert dem, der har den største kærlighed til ham, og som bliver mest fornærmede, når dommerne kanøfler deres drengehelt, siger mandeforskeren.

Fredag aften dyster Allan Simonsen endnu engang i Vild med Dans, hvor der nu er fire par tilbage.

Og mens mange af de trofaste Vild med Dans-fans raser over, at fodboldveteranen har så stor succes trods sin mangel på dansetalent, så er han samtidig rasende populær blandt andre.

Fredag eftermiddag har den officielle Vild Med Dans-side på Facebook 33.244 likes, mens siden Vild Med Allan har 62.591 likes.

Umiddelbart er det flest mænd, der på siden kommer med støtteerklæringer, men der er også kvinder, der giver deres besyv med.

- Allan Simonsen er et ikon og har betydet meget for mange, måske især mænd. Fodbold er jo konstituerende for maskuliniteten, siger Kenneth Reinicke.

Han har i øvrigt selv en autograf fra fodboldhelten Allan Simonsen liggende hjemme i sin gamle fodboldscrapbog. Autografen fik han i et storcenter i 1977.

- Det er jo ydmygende at se på, hvordan han bliver irettesat og kanøflet, og han danser jo heller ikke godt.

- Dem, som stemmer på ham, vil selvfølgelig gerne tage pis på det hele, men samtidig er det en jo chance for at sige: "Vi er da ligeglade med jeres åndssvage danseregler - I skal ikke tryne vores drengehelt", siger Kenneth Reinicke.

Tilbage i Vild Med Dans er - ud over Allan Simonsen og Sofie Kruuse - Claudia Rex og fodboldspilleren Mads Laudrup, komikeren Uffe Holm og Karina Frimodt samt bordtennisspilleren Mie Skov og Mads Vad.

Fredag er TV2-programmet i øvrigt rykket til klokken 21 på grund af fodboldlandskampen mellem Danmark og Norge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip