Forsker om fodboldvold: Evaluering er vigtigt

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Politiet må sætte sig ned med F.C. København og Brøndby og lave en redegørelse for, hvad der førte til den omfattende uro omkring de to fodboldklubbers møde på Brøndby Stadion søndag aften.

Det mener fanforsker fra Syddansk Universitet Jonas Havelund.

- Det vigtigste er, at man får evalueret forløbet. Og at man inddrager de forskellige parter, så politimyndigheden ikke anklager klubberne, og omvendt - at fansene ikke giver politiet hele skylden, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Parterne skal i tale, så man finder ud af, hvorfor det går så galt, som det gør.

-Det har man før gjort med stor succes, fortæller Jonas Havelund.

- Det har man faktisk haft held med tidligere mellem FCK og Brøndby, hvor man får sat sig sammen - klubberne, politiet og fan-koordinatorerne.

- Og så må man se på, hvad der gik galt denne her gang i forhold til, at man har afholdt nogle rimelig vellykkede derbys, hvor det gik bedre, siger han.

Jonas Havelund understreger, at han ikke har kendskab til de nærmere omstændigheder omkring urolighederne ved Brøndby Stadion.

I alt blev 484 personer anholdt, og politiet betegnede området som en "krigszone".

Københavns Vestegns Politi har endnu ikke overblik over, hvor mange af de tilbageholdte, som er sigtet. Indtil videre er der dog flere sigtede for en lang række overtrædelser.

Politiet siger selv, at det vil drøfte sikkerheden fremover med de to fodboldklubber.

- Vi tager nu et møde med klubbernes ledelse for at få drøftet tingene, da det uden for stadion er politiets ansvar, men på stadion er det klubbernes ansvar, siger politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Michael Kristiansen.

/ritzau/