Forsker: Vi er ved at dræne folkeskolen for stærke elever

Professor ved Aarhus Universitet Niels Egelund er bekymret for, at de danske folkeskoler er ved at blive drænet for børn fra ressourcestærke hjem.

- Der er ingen tvivl om, at det her bliver en selvforstærkende effekt, når vi begynder at nå det niveau, som vi ser nu, siger han.

En rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser ifølge Politiken, at knap hver tredje akademikerbarn går i privatskole i 8. klasse.

Derudover viser rapporten, at antallet af elever, der vælger privatskoler frem for folkeskoler, er steget med knap 30 procent siden 2007.

Niels Egelund understreger, at det ikke er nogen ny udvikling, men et problem man uden held har forsøgt at tackle siden 1980'erne.

- Intet er lykkedes, og hvis jeg kunne finde løsningen på problemet, så ville jeg nok blive en meget rig mand, siger han.

Konsekvensen kan ifølge professoren blive et fremtidigt skolesystem, hvor skellet mellem de stærke og svage elever bliver større.

- Problemet er, at vi dræner folkeskolen for de stærkeste forældre, og det er ikke godt, for så ender vi med et A-hold og et B-hold, siger Niels Egelund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip