Forsker vil udvikle musikinstrumenter til spastikere

Ph.d.-studerende Jeppe Veirum Larsen fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi deler en passion med mange andre: han elsker musik. Ikke bare at høre på det, men også at spille selv. Han har spillet i årevis, og for ham ville det påvirke hans livskvalitet, hvis han pludselig ikke længere havde muligheden for at udtrykke sig musikalsk. Derfor er det også helt logisk for ham at arbejde med at udvikle instrumenter til en gruppe mennesker, der kan have svært ved at udtrykke sig musikalsk: mennesker med cerebral parese, altså spastikere.

- Om vi skal udvikle helt nye instrumenter fra bunden eller modificere eksisterende instrumenter er endnu for tidligt at sige. Vi er lige startet, og det afhænger jo også af vores målgruppes behov, forklarer Jeppe Veirum Larsen.

Helene Elsass Center, der arbejder med træning af spastisk lammede, er med i projektet, som især vil fokusere på at gøre det muligt for børn med cerebral parese at spille musik. Studier viser, at netop musisk træning øger vigtige nervefunktioner i hjernen.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip