Forskere: Derfor er det en god idé at tisse i badet

Du kan lige så godt indrømme det: du har prøvet at tisse i badet. Måske gør du det hver gang, måske har du bare prøvet det en enkelt gang.

Og det er faktisk - næsten - helt ok. For ikke blot kan du spare tid ved det; tis er faktisk rigtig sundt for både huden og miljøet.

LÆS OGSÅ: Sorry guys, skedeorgasmen eksisterer ikke - her er nøglen til kvinders orgasme

Svenske SVT har snakket med en talsperson for Sveriges Hudterapeuters Rigsorganisation, Annica Joensuu, og hun har en vigtig pointe, når det kommer til brusebadstisseri.

- Førhen brugte man tis, fordi det indeholder urinsyre, karbanid og urea, som er et rigtig godt fugtigheds-bindemiddel. Det findes i de fleste fugtighedscremer i dag, men det er syntetisk fremstillet, siger Annica Joensuu til SVT.

LÆS OGSÅ: Opfordring til studerende: Tis i badet

Hun understreger dog, at hun af hygiejniske årsager ikke ligefrem vil anbefale at tisse løs i badet, selvom urinsyren er givtig for hudens fugtighed.

Det vil Tommy Claesson, som er svensk lektor i geovidenskab, til gengæld gerne. Han lægger vægt på, at man sparer på miljøet, hvis man tisser i bade-afløbet.

- Brusevandet går jo samme vej som vandet i toilettet. På den måde sparer du måske flere liter vand ved ikke at trække op i toilettet, siger Tommy Claesson.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip