Forskere: Derfor kan vi ikke lade være med at kysse

Det at kysse er slet ikke så udbredt blandt mennesker, som forskere hidtil har troet, men dem der gør, har en helt naturlig grund til det. 

Hvor tidligere forskning havde vist, at omkring 90 procent af verdens kulturer kyssede, så har ny forskning justeret tallet til 46 procent. 

Årsagen er, at 'moderne' jæger-samler kulturer opfatter det at kysse som værende 'ækelt'. 

- Studiet går i mod den gængse opfattelse, at det at kysse er en udbredt ting blandt mennesker, siger lederen af forskningsprojektet, William Jankowiak, fra University of Nevada, ifølge BBC.

Forskerne undersøgte også, om der er en biologisk forklaring på, hvorfor vi kysser hinanden, og her var der viden at hente hos vores behårede slægtninge. 

Chimpanser kysser nemlig også, men her er årsagen hverken kærlighed eller noget seksuelt. 

De gør det i stedet for at kunne lugte til hinanden og dermed hente informationer, der ellers ikke er tilgængelige. 

Det er tidligere blevet påvist, at menneskers kropsdufte spiller en vigtig rolle til at udvælge, hvilken partner man skal være sammen med, og forskerne mener, at kysset er en del af dette mønster. 

- Vi har arvet al vores biologiske indhold fra dyr, vi har bare tilføjet ekstra ting i takt med evolutionen, siger Rafael Wlodarski, fra Oxford Universit, der har forsket i dyrs tiltrækningskraft på hinanden. 

 

 

 

 

Dagens Gossip