Forskere: Dit ansigt afslører din indre ungdom

Skrevet af Jesper Larsen

05/04/2015

Mest læste i dag

Hvis du står foran spejlet og ser på din krop, når du skal vurdere, hvordan det går med at holde kroppen ung og frisk, så skal du måske overveje at se dig selv i øjnene i stedet for.

Ny forskning peger nemlig på, at ansigtet kan afsløre, hvor sund du er inde i kroppen.

Læs også: 4 uventede grunde til, du tager på

Et ungt udseende ansigt fortæller nemlig ikke kun hvor sund du ser ud udadtil, det fortæller også, om du har en blodtype, der svarer til en yngre person end din reelle alder, skriver sciencemag.org.

Ansigtstræk er mere pålidelige alders-biomarkører end blodprofiler og kan bedre afspejle den generelle sundhedstilstand, end den kronologisk alder kan, skriver forskerne bag studiet ifølge videnskab.dk. 

Forskerne har brugt 3D-printede ansigter fra 300 personer i alderen 17-77 år, der har hjulpet dem med at finde frem til det gennemsnitlige udseende for ansigter i forskellige aldersgrupper. 

Læs også: Dyre træningsproteiner er spild af penge: Burgere og fritter er ligeså godt

Ud fra de oplysninger, har forskerne kunne finde frem til de ansigter, der afveg seks år til begge sider fra personens faktiske alder, som de så kunne betragte som langsomt eller hurtigt aldrende. 

Her fandt de ud af, at de personer der kan betegnes som langsomt aldrende, har en højere koncentration af blodproteinet albumin, end hvad der normalt er alderssvarende. 

Nu håber forskerne, at opdagelsen kan gøre det lettere at sammenligne sundhed med alder i fremtiden, men i første omgang skal der dog mere forskning til, for de 300 forsøgspersoner var alle fra Kina, og forskerne vil gerne lave sammenligninger med personer fra flere lande.