Forskere: Et glas vin gør dig mere lækker

Forskere ved universitetet i den engelske by Bristol har lavet et forsøg, der tilsyneladende beviser, at et enkelt glas vin gør dig væsentligt mere attraktiv overfor det modsatte køn, end hvis du ikke har drukket noget. 

Deltagerne i forsøget blev præsenteret for en række billeder af mænd og kvinder. Hver person havde fået taget sit billede tre gange, et hvor de var ædru, et hvor de havde drukket 25 cl. vin og et hvor de havde drukket 50 cl. vin. 

De medvirkende forsøgspersoner skulle herefter vurdere, hvor attraktive de enkelte personer var, og her blev billederne af personer med 25 cl. vin i blodet vurderet til at være væsentligt mere attraktive, end de personer der slet ikke havde drukket noget. 

Der er cirka 15 cl. vin i et almindeligt glas, så du kan faktisk godt tage et meget stort et, hvis du skal præsentere dig bedst muligt overfor potentielle partnere. 

Der er dog et vigtigt men, for de personer der drak mere end en 25. cl vin blev vurderet til at være mindst attraktive af personerne på billederne. Så selvom det måske gør dig mere løssluppen og selvsikker, så gør meget alkohol dig ikke til ballets stjerne. 

Ifølge forskerne bag undersøgelsen kan den høje vurdering efter et enkelt glas vin skyldes, at de skaber en let rødmen, der bliver tolket som et tegn på glæde og sundhed. Alkoholen kan desuden være medvirkende til, at muskulaturen i ansigtet slapper af, så man fremstår gladere og mere attraktiv. 

 

 

 

Dagens Gossip