Forskere: Neymar slår hjernen fra når han tryller

Den brasilianske superstjerne Neymar tænker ikke særligt meget over, hvad han foretager sig, når han tryller på fodboldbanen.

Et hold japanske hjerneforskere har sammenlignet FC Barcelona-spilleren med amatørspillere og fundet ud af, at Neymar bruger langt mindre hjerneaktivitet på at drible forbi modstanderne.

- Ud fra MRI-skanninger har vi fundet ud af, at Neymars hjerneaktivitet er mindre end 10 procent af en amatørspillers, siger Elichi Naito til AFP.

- Det er muligt, at det skyldes genetik, der er hjulpet på vej af den træning, han laver, siger forskeren.

Elichi Naito fortæller, at det er en klar fordel for fodboldspillere at tænke så lidt som muligt over, hvad de laver på banen.

- Mindre hjerneaktivitet er en mindre byrde, og det gør det muligt at udføre mange komplekse bevægelser på samme tid. Vi mener, at det giver ham muligheden for at udføre hans forskellige numre, siger Naito til avisen Mainichi Shimbun.

Forskeren vurderer, at man vil kunne finde den samme slags målinger hos Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Man kunne godt forestille sig, at de vil have tal på samme niveau, når man tænker på deres fodarbejde og teknik, siger forskeren.

Studiet med Neymar blev foretaget i februar, hvor Barcelona-profilen og flere andre fodboldspillere fik målt hjerneaktiviteten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip