Forskere: Sådan påvirkes hjertet af energidrikke

En ny mindre undersøgelse, som forskere ved Universität Bonn i Tyskland har udført, viser, at i helt op til en time efter, man har drukket en energidrik, så pumper hjertet hurtigere end normalt. Det skriver Prevention.com.

Det var 18 unge, raske mænd der deltog i undersøgelsen, og efter at have drukket en energidrik, blev deres hjerter overvåget i mere end en time.

Resultatet var, at særligt aktiviteten i hjertets venstre ventrikel, som er der, hvor ilten bliver trukket ind fra lungerne og pumpet ud i kroppen, steg markant i op til en time, efter energidrikken var kommet i kroppen.

Energidrikke bag masser af lidelser

Den ledende forsker bag, Jonas Dörner, læge ved Universität Bonn, forklarer, at selvom fænomenet er usædvanligt, så er det på kort sigt ikke umiddelbart farligt for raske voksne, at hjertet kommer på overarbejde.

Men tidligere undersøgelser har fundet en sammenhæng mellem søvnløshed, nervøs mave, hovedpine, hjertebanken og arytmi, hjertetilfælde og selv pludselig død, forklarer han til Prevention.com.

Forskere har fundet kuren mod gråt hår. Læs mere om midlet på Femina.dk

Desuden ved forskerne ikke, hvordan energidrikke kan påvirke hjertet hos ældre eller hos folk med hjertesygdomme. Forskerholdet kiggede derudover kun på korttidseffekten ved at konsumere en enkelt energidrik, og Jonas Dörner forklarer, at langtidseffekten og effekten ved et stort indtag, kan være langt mere alvorlig.

Advarsel til børn og hjertesyge

Forskerne mener, at det er stoffet taurin i energidrikke, som får hjertet til at arbejde hårdere. Dette stof øger forløsningen af kalk i muskelfibrene i hjertet, og det får sandsynligvis hjertet til at øge sine sammentrækninger.

På baggrund af undersøgelsen kan Jonas Dörner ikke fraråde raske voksne at drikke energidrikke, men han vil advare om at børn eller hjertesvage indtager det. 

Forhøjet blodtryk? Sådan spiser du dig til et lavere blodtryk, se mere på Femina.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media

 

Dagens Gossip