Forskere slår alarm: For meget tid på Facebook kan føre til depression

En gruppe amerikanske forskere har fundet ud af, at vores selvforståelse kan tage alvorlig skade, hvis vi for ofte spejler os i vores venners opdateringer på det sociale medie.

Forskere fra University of Houston har netop offentliggjort en artikel i Journal of Social and Clinical Psychology, og i den konkluderer de, at det kan have en negativ effekt på vores eget liv, hvis vi følger for meget med i vores venners liv på Facebook.

Ifølge engelske Daily Star, så har forskerne fundet frem til, at jo mere tid folk bruger på Facebook, desto mere er de tilbøjelige til at udvikle symptomer på depression.

- De fleste folk benytter Facebook til at skrive om gode begivenheder i deres liv, mens de undlader at nævne de dårlige, siger Mai-Ly Steers, der er leder på det amerikanske forskningsprojekt.

Læs også: Hun opdagede på Facebook, at hun havde kræft

- Det kan skabe en opfattelse af, at vores venner har et bedre liv, end de i virkeligheden har. Det kan bevirke, at man får det dårligere med ens eget liv, siger Mai-Ly Steers.

Især følelsesmæssige usikre mennesker vil ifølge forskerne være tilbøjelige til at udvikle symptomer på depression ved at færdes på Facebook.

Forskerne håber, deres resultater kan få folk til at skrue ned for tidsforbruget på det populære medie. 

- Både vores og tidligere forskning peger på, at man ved at sammenligne sig selv med andre på sigt kan udvikle destruktive følelser, siger Steers.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip