Forskere: Smerter bliver værre, hvis faderen er med under fødslen

Utallige kommende fædres hænder er blevet klemt til ukendelighed under fødsler.

Men det, som skulle være en støttende hånd, er måske i virkeligheden kontraproduktivt. Det tyder et forskningsprojekt fra King’s College London, Hertfordshire University og University College London på, skriver The Mirror

Her deltog 39 heteroseksuelle par i et eksperiment. Hver kvinde blev udsat for en moderat smerte på en finger af en laser-impuls.

Forsøget blev lavet to gange, hvor hendes kæreste eller mand var til stede i det ene tilfælde, og hun var alene i det andet.

Læs også: Måden, denne far beroliger sin kone under fødslen, er helt fantastisk

Deltagerne blev også bedt om at udfylde et spørgeskema. Her skulle de svare på, hvor godt de var tilpas i deres forhold.

De kvinder, hvor niveauet af intimitet var lavere i parforholdet, følte smerten stærkere, når deres partner var til stede.

Alt i alt, konkluderer Dr. Katerina Fotopoulou, tyder studiet på, at støtte fra en partner i en situation med smerte bør skræddersys mere efter individuelle personlighedstræk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip