Forskning: Derfor skal du drikke fire kopper kaffe hver dag

Her er en god nyhed til alle os, der hver eneste arbejdsdag står i det dilemma, hvor vi sender kaffemaskinen- eller automaten et skeptisk og tørstigt blik.

Den indre stemme kan med en tør stemme finde på at spørge: 'Er det nu godt for mit helbred, hvis jeg snupper endnu en kop mokka?'

Fire kopper kaffe om dagen er svaret på dine sundhedsmæssige skrupler, når kaffetørsten rammer som regnvejr i april.

Amerikanske forskere har fundet ud af, at et dagligt indtag af fire kopper kaffe kan være med til at mindske risikoen for kræft i livmoderen.

Den nye undersøgelses resultater viser, at kvinder, der drikker mere end fire kopper kaffe om dagen, har 22 procent lavere risiko for at blive ramt af kræft i livmoderen end de kvinder, der slet ikke labber den sorte drik i sig.

Læs også: Ny forskning: Kaffe kan beskytte livsvigtig organ

Et forskerhold fra Harvard Medical School i Boston har gennemgået 19 tidligere studier om sammenhængen mellem kaffedrikning og kræft hos kvinder, og på den måde er over 40.000 kvinder involveret i studiet.

Marta Crous-Bou - der er ledende forfatter til undersøgelsen - forklarer, at risikoen for at blive ramt af kræft i livmoderen reduceres med syv procent, hvis man nøjes med at drikke to eller tre kopper kaffe om dagen.

Hun forklarer, at især overvægtige kvinder med fordel kan kigge smådybt i kaffekoppen, da de halvstore damer har højere risiko for at blive ramt af kræft i livmoderen. Alt det her skriver Live Science.

Marta Crous-Bou og resten af forskerholdet mangler stadig et godt svar på, hvad der er årsag til reduceringen af risikoen for livmoderkræft, når man som kvinde labber det sorte stads i sig.

En teori er, at kaffe indeholder stoffer, der reducerer niveauet af østrogen og insulin i kroppen – begge hormoner har tidligere været mistænkt for at have en finger med i spillet i udviklingen af livmoderhalskræft. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip